2006 AC Issues

Discussion in '6.0L PowerStroke Engine & Drivetrain' started by Matt24601, Jul 20, 2018.

  1. Matt24601

    Matt24601 SDD Junior Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 6, 2010
    Location:
    Arlington, TX
    I bought a gauge set and hooked it up. Here is what I've got:

    Max Cold/Engine Idle
    Low Side : 40-45
    High Side: 240-250

    AC Off/Engine Idle
    Low Side: 110-125
    High Side: 110-125

    Ambient temperature here is in the 90s maybe 100.

    I turned stuff off and restarted everything and my max cold engine idle readings changed a little but not dramatically. Low:40, High:225

    The reason I started all this is because my system was blowing weak, then it would trickle down to nothing and blow hot. Then I could turn it all off, wait, and turn it back to AC and usually get it to blow cold again. Then it would repeat. While I'm doing these tests it's blowing just fine (go figure). Looking for some suggestions here.

    Sent from my SM-G920V using Tapatalk
     
  2. greenb69

    greenb69 SDD Junior Member

    Age:
    67
    Messages:
    16
    Likes Received:
    5
    Joined:
    Apr 9, 2018
    Location:
    Coshocton ohio
    I am just guessing here but is there a vacuum leak somewhere not opening doors on the cooling system.

    Sent from my XT1585 using Tapatalk
     
  3. gordbb

    gordbb SDD Junior Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 18, 2008
    Location:
    winnipeg,manitobe
    Bump. Mine has issues as well?
     

Share This Page