6.0 problems

Discussion in 'General Super Duty Discussion' started by Alton Robinson, Apr 18, 2021.

Car Parts
  1. Alton Robinson

    Alton Robinson SDD Junior Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 18, 2021
    Location:
    texas
    New member and needing advce.

    I have a 2004 f350 6.0 it starts easy and idles but when I take it out of park or neutral it dies a quick and hard stop.

    There is no codes on my AE. It started and ran fine until I let it sit a couple of months when this pandemic started. I was going to take it and have it inspected and tags renewed when it started doing this.

    I though maybe the wiring harness to tranny had gone gad or was shorting out but I pulled the harness off and tore it apart and inspected each wire and could find not shorts or opens. Put it back in and the same thing.

    I have had one person tell me the gear sensor in the tranny may be bad but did not know how to check it. Then I had one tell me the torque converter had froze up still no way to check it.

    Has anyone ever had this kind of problem?

    Thanks

    Alton
     
  2. troutwest66

    troutwest66 6.0- The Dark Side!

    Messages:
    217
    Likes Received:
    27
    Joined:
    Apr 5, 2005
    Location:
    Post Falls, Idaho
    I haven't had any issues like that with mine but like any 6.0 the first strep is a thorough scan. It needs the Ford software to do it. I start with my mechanic that has all the needed scanning equipment if something acts up on mine.
     

Share This Page